KOMUNIE
PRZYJĘCIA
Komunie i Przyjęcia w Pałacu Koronnym
Chrzciny, komunie, ślub, rocznice ślubu, urodziny, spotkania rodzinne organizowane w Pałacu Koronnym nabiorą wyjątkowego charakteru jeśli zdecydujesz się u nas je zorganizować.
Zachęcamy do organizowania uroczystości w specjalnie zaadaptowanych salach bankietowych oraz ekskluzywnej Restauracji Pałacowej. Szyk, elegancja, gra świateł oraz doskonała kuchnia i obsługa to gwarancja niezapomnianych spotkań. Mistrzyni kuchni specjalnie dla Państwa przygotuje wyjątkowe menu. Zadbamy również o inne potrzeby i atrakcje niezbędne podczas organizacji przyjęć.
Cenisz sobie swobodną atmosferę? - Na taką ewentualność proponujemy altanę położoną w pięknym plenerze nad stawem, gdzie możesz zorganizować kolację grillową lub ognisko.
W cenie pakietu:
-
obiad (zupa + II danie + dodatki)
-
napoje nielimitowane (kawa rozpuszczalna, sypana oraz z ekspresu, herbata, woda, soki owocowe)
-
ciasto na paterach (lub porcja dla każdego, w formie deseru)
Obiad + zimna płyta + ciepłe danie - 160 zł/os. do 7 godzin z możliwością przedłużenia za dodatkową opłatą
W cenie pakietu:
-
obiad (zupa + II danie - 2 mięsa + dodatki)
-
zimna płyta
-
kolacja ciepła
-
napoje nielimitowane (kawa rozpuszczalna, sypana oraz z ekspresu, herbata, woda, soki owocowe)
-
owoce sezonowe
- ciasto 15 zł/os. - porcja
- pucharek lodowy z owocami i bita śmietaną 18zł/os. porcja.
Innego rodzaju przyjęcia wyceniane są indywidualnie z uwzględnieniem jego preferencji. Tel 500-222-388
Zupy obiadowe - jedna do wyboru 300 ml
-
Rosół z makaronem
-
Zupa królewska z warzywami
-
Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym
-
Krem brokułowy z serem feta
-
Krem z pomidorów
Dania gorące wg. gramatury 120 gr
-
Rolada schabowa w panierce z pieczarkami
-
Pierś z kurczaka zapiekana z serem w sosie
-
Pierś z kurczaka w migdałowej skorupce
-
Karczek lub szynka pieczona w sosie pieczeniowym
-
Warkocz wieprzowy w sosie borowikowym
-
Czółno drobiowe z mozzarellą i suszonymi pomidorami
Dodatki wg. gramatury 180 gr.
-
Ziemniaki z wody z koperkiem
-
Ziemniaki pieczone z ziołami
-
Kluski śląskie
-
Kasza gryczana/jęczmienna
-
Ryż
Zimna płyta (6 do wyboru)
-
półmisek mięs pieczonych (boczek, karkówka, pasztet domowy, szynka wędzona)
-
deska serów
-
śledź w śmietanie
-
śledź po węgiersku
-
śledź po wiejsku
-
półmisek marynat
-
pomidory z mozarellą
-
chrzan z jajkiem
-
jajka w sosie tatarskim
-
roladki z szynki nadziewane musem twarogowym
-
sałatka grecka
-
mix sałat z prażonymi pestkami i suszonymi pomidorami
-
sałatka z kurczakiem gyros
-
sałatka jarzynowa
-
sałatka pałacowa
-
sałatka brokułowa
-
galaretki drobiowe
-
owoce sezonowe (na paterach)
-
pieczywo mieszane
-
napoje zimne (woda w dzbankach, soki owocowe – bez limitu)
-
stół kawowy (kawa z ekspresu, kawa rozpuszczalna, parzona, herbata – bez limitu)
Dania gorące uzupełniające/kolacja
-
szaszłyk drobiowy z warzywami
-
pieczone udko z ryżem i sałatką
-
strogonow z grzankami
-
bigos
-
barszcz czerwony z krokietem lub pasztecikiem
-
żurek z kiełbasą
-
zupa gulaszowa
Za dodatkową opłatą
-
Pucharek lodowy z owocami i bitą śmietaną – 18 zł/os
-
Panna cotta z musem malinowym – 25 zł/os
-
Tort porcja (12zł/os)
-
Ciastko (8 zł/os)